A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Покладання квітів на могилу героя!

Дата: 31.07.2020 13:45
Кількість переглядів: 3437

31 липня виповнилося 5 років від дня загибелі учасника антитерористичної операції, мешканця м. Вільнянська Дмитрієва Юрія Івановича. Вільнянським міським головою Наталею Мусієнко вшановано пам’ять Юрія Івановича, покладено квіти на могилу Героя.
Народився Дмитрієв Ю.І. в 1965 році. Проживав у місті Вільнянську Запорізької області. Відпрацював в органах внутрішніх справ 16 років — у кримінальній міліції, справи дітей. Розпочинав оперуповноваженим, по тому став начальником відділення КМСД Вільнянського РВ ГУМВС. У 2011 році майор міліції Дмитрієв був звільнений на пенсію за вислугою років. Коли почалася війна на сході України, Юрій Іванович пішов на військову службу до батальйону «Скіф». Потім служив у батальйоні «Дніпро-1». 23 липня 2015 року у запеклім бою під с.Піски Донецької області був важко поранений снайперською кулею. Лікарі боролися за його життя більше тижня, проте Юрій помер вночі 31 липня в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова.
Юрію Дмитрієву було встановлено пам’ятні дошки на будівлі Вільнянської ЗОШ № 1,на житловому будинку, де мешкав полеглий Герой, по пров.Гнаровської, 1 м. Вільнянська та на будівлі Вільнянського відділення поліції. З нагоди Дня захисника України, 14 жовтня 2019 року у м. Вільнянськ урочисто відкрито пам’ятний знак, монумент встановили на початку вулиці, що названо іменем Героя.
Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Україні, вірність військовій присязі , Дмітрієв Юрій Іванович нагороджений посмертно орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У вересні 2017 року відзначено орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь