A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

20% медиків захворіли на COVID-19 через неготовність медичної системи країни до епідемії

Дата: 26.05.2020 08:15
Кількість переглядів: 1375

Максим Степанов: 20% медиків захворіли на COVID-19 через неготовність медичної системи країни до епідемії

Високий відсоток захворюваності на COVID-19 серед медичних працівників пов'язаний з тим, що медична система України не була готова до епідемії. Про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

“Я хотів би сказати слова великої подяки нашим медикам, які опинилися на передовій боротьби з вірусом. На жаль, близько 20% усіх інфікованих коронавірусом, тобто 4112 людей, – медики. Це сталося через те, що на початок епідемії наші лікарні не були готові до такого виклику. В нас не було ані засобів індивідуального захисту, ані респіраторів, ані масок. Також не були прораховані маршрути доставки хворих. Куди має приїхати хворий, визначалося вже у розпал епідемії. Це велика проблема, але ми проаналізували її, і свої кроки вибудовували на основі зроблених висновків”, - зазначив міністр.

Міністр також підкреслив, що, крім забезпечення лікарів усіма необхідними засобами, потрібен також 3-місячний запас засобів індивідуального захисту, які використовують медики при лікуванні інфекційних хвороб.

“Ми зараз прораховуємо ту кількість грошей, яка для цього необхідна. І весь цей запас має бути одразу і безпосередньо у лікарнях”, - підкреслив міністр Максим Степанов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь