A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 20 травня

Дата: 21.05.2020 08:36
Кількість переглядів: 1065

Фото без описуРезультати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 20 травня:

В Україні за минулу добу зафіксовано 354 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 28 у дітей та 61 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 112 осіб. Одужали за добу 323 особи, а померли 16 осіб.

За останню добу проведено 8568 тестувань методом ПЛР.

Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Чернівецькій області (54), Волинській області (41), а також у місті Києві (51).

Кабмін на засіданні 20 травня планує розглянути питання переходу на адаптивний карантин. Запровадження його планується з 22 травня.

Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема, Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину.

Загальне недофінансування психіатричних лікарень в Україні складає 898 млн грн. Міністерство розробляє окремий механізм фінансування психіатричної служби. Міністр відзначив, що протест 19 травня під стінами клінічної лікарні “Психіатрія” (лікарня імені Павлова) був організований медиками для того, щоб привернути увагу до проблеми фінансування лікарні, яка опинилися на межі закриття.

МОЗ розробило алгоритм ІФА-тестування на визначення антитіл до коронавірусної інфекції. Визначено категорії осіб, які проходитимуть тестування, в тому числі й двома методами. Зокрема, ІФА-тести будуть проходити хворі з клінічними симптомами, у яких два ПЛР-тести дали негативний результат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь