A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

26 квітня для України — скорботний день

Дата: 26.04.2020 10:50
Кількість переглядів: 863

34 роки тому сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС. 


Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася так звана 30-кілометрова "зона відчуження", з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.
В "зону відчуження" прибували фахівці, які направлялися для проведення робіт на аварійному блоці і навколо нього, а також військові частини. Пізніше цих людей стали називати "ліквідаторами". Загальна кількість ліквідаторів за всі роки - приблизно 600 тисяч чоловік.
26 квітня - є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам'яті українського народу.
В День  Скорботної дати, біля пам’ятного знаку на  честь  загиблих під  час катастрофи на Чорнобильській АЕС у м. Вільнянську  відбулося вшанування пам’яті ліквідаторів аварії. Міський голова  Наталя Мусієнко, головний  інспектор Вільнянського РС ГУДСНС України  в Запорізькій області, підполковник служби  цивільного  захисту Руслан  Шпак, голова Вільнянської районної організації ветеранів чорнобильців, депутат  міської  ради Микола  Терещенко поклали квіти, схилили голови  і низько  вклонилися в  пам’ять героїв-рятувальників.
Чорнобильський біль не стихне ніколи, як і вдячність усім ліквідаторам за їхній подвиг.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь