A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Роковини загибелі вільнянського кіборга

Дата: 17.01.2020 14:13
Кількість переглядів: 578

Сьогодні, 17 січня Міський голова Наталя Мусієнко та секретар ради Світлана Шраменко відвідали могилу Фурдика Дмитра Миколайовича, який загинув під час бою за Донецький аеропорт 17 січня 2015 року від кулі снайпера.
Потім, представники районної та міської влади відвідали Вільнянську загальноосвітню школу №2, де разом з вчителями та учнями вшанували пам'ять героїчного земляка.

Дивитися фотоальбом


Дитинство Дмитро провів у Вільнянську Запорізька область, куди сім'я переїхала, коли йому було 2 роки. Навчався у Дніпропетровському інституті фізичної культури та спорту, який закінчив у 2002 році з відзнакою. Екс-гравець клубу «Дніпропетровські Ракети» (американський футбол). Займався ресторанним бізнесом, був арт-директором одного із закладів Дніпропетровська, влаштовував масові заходи.
Обставини загибелі: Загинув 17 січня 2015 р. близько 18:00 у бою з російськими збройними формуваннями в районі монастира Іверської ікони Божої Матері (Донецький аеропорт) під час виконання бойового завдання із відволікання сил противника з метою вивезення поранених з аеропорту. У Дмитра поцілив ворожий снайпер, коли він витягав з-під обстрілу пораненого бійця. Разом з Дмитром загинув Т. Сухіашвілі.
Сімейний стан: Залишилися мати, брат і дружина.
Місце поховання: с. Павлівське, Вільнянський район, Запорізька область.
Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь